tirsdag den 5. marts 2013

Kultentur til Alrø d. 3. marts 2013

Kultentur til Alrø og Nørrestrand - søndag d. 3. marts 2013

Denne første søndag i marts gik turen til Alrø i Horsens Fjord. Vi havde kaldt turen "Sene vinterfugle og tidlige forårsfugle" med håbet om at vi ville se en del af de overvintrende ænder og vadefugle, men også hilse på forårets første gæster fra syd. Og måske en af havørnene fra Vorsø. Ovenpå en kold februar måned, var vejret begyndt at vise sig fra sin lidt mildere side. Det gav forhåbninger om de første små planter, om de første sommerfugle der vågner efter deres lange vintersøvn og om de første syngende sanglærker - lyden af forår.

Vejret var herligt. Solskin, beskeden vind og omkring 6-8 grader, så scenen var sat til en rigtig dejlig dag i felten. Vi kunne da også høre de første syngende sanglærker  allerede inden vi steg ud af bilen. Mængden af rastende vadefugle var ikke helt som håbet, men vi så da både strandskader og en flok almindelig ryler. En tur langs med stranden gav flere sanglærker, en engpiber, en sangsvane og en masse hygge med kiks og kaffe i den lune forårssol.

Efter nogle timer på Alrø uden de store hits, kørte vi til Nørrestrand i Horsens. Søen ved Nørrestrand gav en isfugl, pænt med rastende ænder og svaner, lidt toppede lappedykkere og den yndige lille skallesluger. I træerne langs med søen var der halemejser, fuglekonger, blåmejser, musvitter, en enkelt træløber og masse andet liv. Nørrestrand er helt sikkert et besøg værd igen en anden gang.

Artsliste kan downloades her: www.fugleognatur.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar