tirsdag den 24. maj 2011

Tur til Moesgaard d. 12. maj 2011

Turberetning: Tur til Moesgaard d. 12. maj 2011

I weekenden gik det over al forventning i Aabenra med tre Bjergsalamandere, så nu skulle heldet have en chance til. Denne gang var missionen at høre, finde og måske fange løvfrøer omkring Moesgaard ved Århus. Denne fine lille padde har sin nordgrænse her i Danmark og det kunne derfor være super godt at finde ud af hvordan det går med bestanden. Eller i det mindste se om der er nogle frøer.

Men inden frøerne gik på scenen til deres koncert skulle vi have slået et par timer ihjel. Vi havde taget grill med og folk havde fyldt taskerne med kød og kartoffelsalat, så noget af tiden blev brugt på at fylde maverne op. Inden maden var klar, var der blevet samlet en bunke planter så vi havde lidt at lave mens vi spiste. Bl.a. blev der nøglet diverse siv og halvgræsser, mens andre havde kikkerten inden for rækkevidde for at holde øje med alle de fugle der kom forbi.

Vi gik lidt rundt i området og fandt en masse fine ting, inden vi endte i en indhegning med et par meget nysgerrige heste og et par vandhuller. Her satte vi os til rette et stykke fra vandet og gav os til at lytte mens dagen gik på hæld og det sidste lys forsvandt. Lige så stille indfandt løvfrøerne sig i vandhullerne. Først en, så to og tre og til sidst et helt kor. Der kan komme overraskende meget lyd ud af sådan nogle små størrelser.

Da lyset var helt væk blev der fundet lommelygter frem. Nu ville vi også gerne lige se de små frøer. Bare gå efter lyden og vær stille, så skal det nok lykkes at få dem at se. Og det gjorde det da også for os. Vi brugte en lille time ved de små vandhuller hvor der blev lyttet, fundet frøer og taget billeder. Omkring kl. 23 var det blevet tid til at tage hjem igen efter endnu en herlig Kultentur hvor vi helt sikkert fik bekræftet at løvfrøerne ved Moesgaard lever i bedste velgående!

Husk forårets sidste ture d. 28.-29. maj og d. 3. juli.

Kulten/ Oskar og Emil

Artsliste:

Planter:
Lysesiv
Blære-star
Håret star
Bidende ranunkel
Lav ranunkel
Vejbred-skeblad
Dag-pragtstjerne
Ager-padderok
Kær-padderok
Vandkarse
Eng-karse
Almindelig sumpstrå
Tagrør

Fugle:
Hvepsevåge
Landsvale
Bysvale
Gulspurv
Tornirisk
Tornsanger
Stor flagspætte
Sanglærke
Fiskehejre
Ringdue
Blishøne
Solsort
Gransanger
Stillits
Gærdesmutte

Insekter:
Guldsmedelarve
Vandnymfenymfe
Blå libel (hun)

Padder:
Lille vandsalamander
Butsnudet frø
Løvfrø

Pattedyr:
Rådyr

Ingen kommentarer:

Send en kommentar