mandag den 23. maj 2011

Tur til Slåen Sø d. 13. april 2011

Turberetning: Tur til Slåen Sø d. 13. april 2011
Så blev det onsdag d. 13. april. Glæden over den succesfulde tur til Svanemosen var aftaget lidt og feltbisserne var klar til endnu en tur. Denne gang var målet Slåen Sø. Inden vi kom så langt var vi dog et lille smut forbi Kvickly for at købe ind til en omgang grillmad.

Da vi ankom til Slåen Sø begyndte vi at gå rundt om søen. Men når man skal nå at have det hele med går det aldrig specielt hurtigt, så vi nåede ikke hele vejen rundt før vi besluttede os at gå tilbage til bilen. Inden da havde vi dog brugt ca. halvanden time på at botanisere, kigge på insekter og forsøge at spotte de fugle der sang for fuld hals i trætoppene. Især en fugl voldte problemer. At dømme efter stemmen kunne det meget vel have været en fiskeørn, men vi fik den desværre ikke at se.

Da de fleste maver nu var begyndt at rumle lidt besluttede vi os for at køre lidt væk til en lille p-plads ved en fin eng. Her blev grillen stillet op og mens kullene blev tændt gik vi rundt og nørdede. Det blev bl.a. til en ubestemmelig gråsisken, en flok grønsiskner og et par sumpmejser.
Efter et hyggeligt måltid og en god aften i felten gik turen hjemad mod Århus. På den fine vej gennem skoven sluttede vi turen af med en flok dådyr på 10-15 individer. Nu glæder vi os bare til at komme af sted igen.

Kulten/ Oskar og Emil

Artsliste:

Planter:
Håret frytle
Skovsyre
Blåbær
Bidende Ranunkel
Lysesiv
Feber-nellikerod
Hedelyng
Lærk
Bøg
Jomfruhår
Ene
Mangeblomstret frytle
Skovsalat
Stor fladstjerne
Hvid anemone
Skvalderkål
Butbladet skræppe
Liden Singrøn
Tagrør
Dunbirk

Fugle:
Gransanger
Bogfinke
Musvåge
Spurvehøg
Solsort
Sortmejse
Rødhals
Gråkrage
Grågås
Musvit
Blåmejse
Gråand
Gråsisken sp.
Grønsisken
Sumpmejse
Måske en fiskeørn (kun hørt)

Pattedyr:
Dådyr

Ingen kommentarer:

Send en kommentar